top of page

Upptäck Kraften i Andningsövningar: En Väg till Inre Lugn och Harmoni

Här får du några olika andningsövningar att ta med i vardagen som passar dig.

Andningsövningar/Breathwork/Pranayama är en medveten andningsteknik som syftar till att förbättra både fysisk och mental hälsa. Genom att kontrollera och fördjupa din andning kan du minska stress, öka energi, förbättra sömn och stärka ditt emotionella välmående. Det är en kraftfull metod för att öka medvetenheten om din kropp och sinne samt främja inre balans och lugn.


 

Några olika övningar att välja mellan:

  1. Djup bukandning: Sitt eller ligg bekvämt med rak rygg. Placera en hand på din mage och den andra på bröstet. Andas in genom näsan och känn hur magen expanderar. Släpp sedan ut luften långsamt genom munnen. Upprepa detta i några minuter, fokusera på att göra din bukandning djupare och långsammare än bröstandningen.

  2. 4-7-8-metoden: Sitt upprätt och andas in genom näsan i fyra sekunder. Håll andan i sju sekunder. Andas sedan ut genom munnen i åtta sekunder. Upprepa detta i några cykler. Detta kan hjälpa till att lugna nervsystemet och reducera stress.

  3. Andning med affirmationer: Välj en positiv affirmation, som "Jag är lugn och avslappnad" eller "Jag är i harmoni med mig själv." Andas in medan du upprepar affirmationen i tankarna, och andas ut med samma affirmation. Upprepa detta i några minuter för att stärka ditt positiva sinne och främja avslappning.


Det är viktigt att börja med korta sessioner och gradvis öka tiden när du blir mer van vid andningsövningarna. Använd teknikerna som passar dig bäst och kom ihåg att regelbundenhet är nyckeln till att uppleva fördelarna med andningen. 


Kom och gör andningsövningar med oss!

Vi har breathwork och yoga klasser där man kan träna på sin andning och få en återhämtning. Ta en avkopplande tid i din vardag och skapa dig en rutin där du kan ta en avkopplande stund och träffa oss på Lyckoreceptet.
45 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page