top of page

Behandlingar

Svensk klassisk massage

Traditionell svensk massage är receptet för en tacksam kropp, och används terapeutiskt för att behandla smärta och spänningar i kroppen samt skapa avslappning och mjuka muskler. Klassisk svensk massage verkar läkande, förebyggande, lugnande och är en favorit hela världen över!

Tui Na Massage & Akupressur

Tui Na är en mångtusenårig behandlingsform som aktiverar kroppens akupunktursystem och energiflöde enligt kinesisk medicin. Det är en terapeutisk massage som ser till kroppen som helhet och behandlar medicinska symtom och obalanser i kroppen. Massagen består bla av tryck på akupunkturpunkter längs meridianer och muskler. Teknikerna som används är liknande grunderna för kiropraktik och naprapati. Tuina används med framför allt vid smärta, stelhet och andra problem i muskler, senor och leder. Men även som en generell välbefinnande och balans.

Avslappning/Aroma-massage

Lättare massage med eteriska oljor med fokus på total avslappning. Under denna massage så hamnar kroppen i ett parasympatiskt tillstånd vilket ger många positiva effekter i kroppen där bland annat blodtrycket sänks, blodcirkulationen ökar, dopamin och oxytocin ökar (glädje och kärleks-hormonet) och kortisol reduceras (stresshormonet). Behandlingen lämnar dig med en behaglig känsla i kroppen så att du kan andas på nytt och känna in dig själv.

Deep Tissue Fokusmassage

Mycket hård massage med syfte att behandla t.ex sportskador, långvarig smärta, fibromyalgi och begränsad rörelse orsakad av spänningar.  Denna massage utförs genom att bindväven bryts upp så att en kan arbeta djupt ner i muskulaturen, vilket kan upplevas som väldigt intensivt men som ger fantastiska resultat. I denna massage väljer du det område du behöver hjälp med så fokuseras din behandling där.

Käkledsterapi & käkledsmassage

En käkledsbehandling är för dig som lider av käkledsbesvär eller spänningar runt ansiktet.

Orsaken brukar vara överansträngning såsom: Tandgnissling, tandpressning (att bita ihop). Det påverkar i sin tur närliggande muskler och resulterar i olika besvär såsom: huvudvärk, ömhet, svullnad, spänningar, m.m.

Behandlingen utförs främst utav massageteknikerna: korsmassage, fasciamassage, triggerpunktsmassage, samt mjuka töjningar, pressurbehandlingar och stretchningar runt hela käkmuskulaturen.

En behandling tar ca. 45 min, där en konsultation ingår för att anpassa behandlingen utifrån dina behov. Behandlingen avslutas sedan med zonterapi vid öron för maximal avslappning.

Holistisk Massagebehandling

Massage utformad för att terapeutiskt behandla kropp och sinne ur ett holistiskt perspektiv där jag arbetar med helheten i fokus. Anpassad och främst riktad till dig som lider av ångest och/eller stressrelaterade skador och spänningar. Jag arbetar med magmuskulatur och andningsmusklerna för att skapa bättre andning och syresättning, utöver att behandla typiska områden som drabbas extra mycket av stress och ångest (som t.ex nacke och käke). Behandlingen hjälper dig skapa ökad kroppsmedvetenhet och att lättare komma i kontakt med hur kroppen känns. I ett parasympatiskt tillstånd får du en chans att möta dig själv inne i kroppen genom guidad mindfulness.

 

Förutom att behandla den stress som sitter i kroppen så försöker vi tillsammans komma fram till vad som orsakar stressen från första början, och hur vi därifrån kan ta nyttiga steg för att skapa bra förutsättningar för återhämtning och välmående på lång sikt. Behandlingen lämnar dig med en tacksam kropp med minskad smärta och en lättare själ.

Enskild Breathworksession

Andningsarbete stöder så många av de utmaningar som vi alla upplever. Det minskar stress, skapar känslor av öppenhet, kärlek, frid, tacksamhet, klarhet, kommunikation och kontakt. Andningsarbete hjälper också till att bearbeta trauman eller psykiska, fysiska och känslomässiga blockeringar, såväl som ångest, depression, rädsla, sorg och ilska.

Team

Kvinna som yogar i en yogastudio göteborg

Mariell Ehlin

Yogalärare & Massagethearpeut

mariell@yogiflow.se

Manlig massör som ler framför kameran

Felix Hjortstam

Massör
hjortstam.noise@gmail.com

Breathwork Facilitator som ler in i kameran

Hanieh Namvar

Breathwork Facilitator
haniehnamvar@gmail.com

En kinesiolog ger behandling

Katalina Pacheco 

Kinesiolog
katalinaspacheco@gmail.com

'' Jag har varit på två behandlingar hos Felix, och är mycket nöjd. Jag uppskattar särskilt att Felix har en bred förståelse av hälsa, och kopplar samman spänningar och stelhet i kroppen med ens övriga livssituation. Felix är lyhörd och har ett strakt grepp vilket min kropp uppskattar. ''

Alexa Young, CA

bottom of page