top of page

Grundarna av Lyckoreceptet

Finns det ett universellt recept för ökad lycka och välmående? Frågar man Lyckoreceptets grundare Sandra Sundfors och Jacqueline Belfrage blir det korta svaret ja, och nyckelingrediensen är balansen mellan kropp och själ. Ur denna holistiska syn på hälsa, ihop med en frustration över vårdens tafatthet kring psykisk ohälsa, föddes konceptet Lyckoreceptet. Här berättar de om hur resan sett ut.

Bilden visar två kvinnliga företagare


Kan ni berätta om er bakgrund och vad som inspirerade er att starta företaget? Vår resa med Lyckoreceptet startade när vi märkte flera brister inom vården för dem med psykisk ohälsa. Efter egna erfarenheter av ångest och utbrändhet insåg vi att de traditionella alternativen, psykologisk behandling eller medicinering, inte erbjöd den hjälp vi sökte. Detta blev grunden för Lyckoreceptet – en plats där alternativ hälsa får möta vetenskapligt förankrade välmåendemetoder och samtidigt göra det mer lättillgänglig.

Hur lärde ni känna varandra? Vi lärde känna varandra genom att vi började åka i samma konståkningslag även kallat synkroniserad konståkning. Vi tränade och tävlade gemensamt i 4 år, vilket har gjort att vi byggt ett väldigt starkt band. Ps, och som många andra bästa vänner tyckte vi inte alls om varandra från början.


Vilket problem eller behov försöker ditt företag lösa? Lyckoreceptet grundades för att möta behovet av alternativ hälsa i Sverige och det begränsade utbudet vid psykisk ohälsa. Vårt mål är att vara en plats där olika hälsoalternativ är mer lättillgängliga och där utbudet är större för dem som söker hjälp.

Vilka utmaningar har ni mött på vägen till att bygga företaget? Att balansera skapandet av företaget med överlevnad, både ekonomiskt och psykiskt, har varit en utmaning. Dessutom har att nå ut med vår verksamhet och övertyga människor att investera i sin hälsa varit en pågående utmaning, särskilt när det gäller att hantera förväntningar på prissättning och utbyte av tjänster som kvinnliga företagsägare.

Vad är eran vision för företagets framtid? Vår vision är att göra hälsa och välmående mer tillgängligt och minska klyftan mellan sjukvård och friskvård genom att utveckla vårt koncept.

Vart ser ni er om 10 år? Om 10 år ser vi oss ha fler studios, men vi prioriterar kvalitet över kvantitet. Vi har i dagsläget fler spännande idéer som är i uppstartsfasen som vi ser är uppfyllda inom 10 år. Vi brinner också väldigt mycket för kvinnligt företagande och att stötta andra i sina företagsresor så vi ser framför oss att även göra det i någon form. 


Vill du vara en del av Lyckoreceptet?

Bli medlem och ta del av deras fina företag och gå på yoga eller träna i en PT-grupp. Har du besvär med värk eller vill bli avslappnad, ta då chansen till en massage. Med många behandlingar och klasser att välja mellan finns säkert något som passar just dina behov.


50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page