top of page

Skillnaden mellan YinYoga och Vinyasa Flow Yoga

Inom yogavärlden finns det en mängd olika tillvägagångssätt, och två välkända stilar är yinyoga och vinyasa flow. Även om dessa två skiljer sig åt på flera sätt så har de båda sina fördelar och kan vara givande på olika sätt för olika människor. Vinyasa flow är en snabbare yogaform där man rör sig i takt med andningen där varje rörelse är kopplad till nästa. Det är yogainstruktören som bestämmer vilka positioner som man ska utföra, klassen kan vara intensivare med mer kraftfulla positioner medan andra innehåller mer meditation och har ett mer spirituellt fokus. Vinyasa flow hjälper en att bli starkare och mer flexibel samtidigt som det ger dig en känsla av lugn och avslappning.  Vinyasa Flow passar för dig som vill ha en mer fysik och utmanade yogaklass och samtidigt stretcha och stärka musklerna.  


4 fördelar med vinyasa yoga:

  1. Kroppen blir mer flexibel och stark

  2. Höjer pulsen och är ett bra sätt att träna på

  3. Ökar ditt mentala fokus

  4. Förbättrar blodcirkulationen

Yinyoga å andra sidan är en lugn och stillsam yogaform. Man stannar i en och samma position längre, ofta tre till fem minuter åt gången, vilket främjar avslappning och ökad flexibilitet. Den fokuserar på att stärka ut kroppens djupare vävnader och bindväv, leder och ligament. Yinyoga hjälper en att koppla av och lugna tankarna medan du sträcker och mjukar upp kroppen. Denna typ av yoga passar för dig som vill öka flexibiliteten och mjuka upp sina leder och bindväv samt hitta ett inre lugn. 


4 fördelar med yinyoga:

  1. Den passar för alla oavsett, ålder, kön exempelvis

  2. Främjar avslappning och minskar stress och oro

  3. Ökar flexibilitet i leder 

  4. Enkel att utföra 


Genom att prova både vinyasa flow och yinyoga kan du upptäcka vilken som passar dig bäst. Kanske föredrar du den energifyllda känslan efter vinyasa flow eller det större lugnet efter yinyoga. Att testa olika stilar breddar din erfarenhet och ger dig en rikare yogapraxis.Hos oss på Lyckoreceptet finns det gott om valmöjligheter när det gäller yogaklasser. Från lugna och avslappnande sessioner av yinyoga, som fokuserar på att sträcka ut och slappna av kroppen, till mer energifyllda och dynamiska klasser av vinyasa flow, som hjälper dig att bygga styrka och förbättra din kondition. Oavsett om du vill ta det lugnt och koppla av eller utmana dig själv med en intensivare träning, så har vi något som passar just dig!


19 visningar0 kommentarer

Commentaires


bottom of page