top of page

Attraktionslagen: Hur du kan manifestera dina drömmar med kraften av tankar

Uppdaterat: 6 nov. 2023

Läs vad attraktionslagen är och vilka metoder du ska använda dig av för att nå dina drömmar och mål i livet på ett positivt sätt.

tjej som håller ihop sina händer

Det sägs att människor tänker ca 60 000 tankar om dagen och att ungefär 90% är samma tankar som du hade igår. Men av de nya tankarna som du får varje dag, vad väljer du att fokusera på?


Genom attraktionslagen kan du attrahera energi som du vill ha mer av i ditt liv. Attraktionslagen (law of attraction) är en universiell lag som säger att alla energier som rör sig på samma sätt dras till varandra. Tankar som du fokuserar på under en längre tid gör att den energin manifesteras i ditt liv. Energin kommer att påverka dig oavsett om du är medveten eller inte.


Attraktionslagen innebär att du kan påverka din egen verklighet genom att medvetet använda positivt tänkande, visualisering och affirmationer för att locka det du önskar. Målet är att skapa en mer gynnsam och uppfyllande livssituation genom att skapa en positiv inre och yttre miljö.


  • Visualisering: Skapa en tydlig mental bild av det du önskar uppnå och sen se dig själv redan uppnått ditt mål. Det kan hjälpa dig att stärka dina energier mot att skapa dina mål till verklighet.

  • Tro på dig själv: En viktig del av attraktionslagen är att kunna tro på sig själv och på din förmåga att nå dina mål eftersom det har en kraftfull inverkan på ditt resultat.

  • Handlingsplan: Attraktionslagen betyder inte att du bara kan tänka positivt utan att det är viktigt att dela in det i små konkreta steg mot dina mål så att du kan jobba mot ett steg i taget. Därför ska du skapa en handlingsplan och arbeta aktivt mot att förverkliga dina drömmar eftersom att din energi och handlingar jobbar mot det du vill uppnå.

  • Visionboard: Tänk dig visualisering men ner på fysisk eller digital form. Som består av bilder och ord som representerar dina mål och önskningar. Detta gör att du kan påminnas regelbundet om dina mål men även förstärka att de kan slå in. Så därför ska du sätta den på en plats så du ofta kan se din visionboard som köket, eller som bakgrundsbild på din telefon/dator etc.

  • Affirmationer: Positiva affirmationer kan stärka ditt positiva tänkande och de ska vara korta positiva påståenden som till exempel, om du vill förbättra ditt självförtroende, kan du upprepa för dig själv "Jag är fin och självsäker" regelbundet.

  • Tacksamhetsdagbok: Skriv ner vad du är tacksam över i en anteckningsbok eller på papper. Det kan vara smått som stort. Du kan skriva i din bok varje dag eller 1 gång i veckan och du väljer själv hur många punkter du vill skriva. Skriv det du känner för i stunden och kommer på. Alla dagar kan vara olika för vad du är tacksam över. Detta ska stärka dig själv och genom att vara tacksam gör det att du enklare kan vända negativa situationer till positiva. Du får även chansen att kunna kolla tillbaka och se dina anteckningar.


Det är viktigt att komma ihåg att attraktionslagen inte garanterar omedelbara resultat, och det finns inget vetenskapligt bevis som stöder dess effektivitet. Det är mer en mental och filosofisk strategi som kan hjälpa dig att förändra ditt tankesätt och förhoppningsvis dina handlingar för att nå dina mål.


 

Vill du komma till en positiv atmosfär?

Bli då medlem hos oss och träffa nya människor och träna tillsammans. Med en miljö som är hemtrevlig och lugnande för kropp och själv men även trygg och stödjande där medlemmar kan sträva efter att uppnå sina mål inom träning och hälsa. Vi finns här för och hjälpa dig.
78 visningar0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page