top of page

Smycka ditt hem med kristaller - varför och vart de kan placeras!


Enligt pseudovetenskapen kan kristaller hjälpa till att balansera de sju energicentrum som finns i kroppen och sedan främja vår hälsa och välbefinnande. Men det finns också de som tror att kristaller bara fungerar på grund av placeboeffekten, det vill säga att vi tror att de fungerar och därför känner vi oss bättre. Vare sig du delar tron på kristallers förmåga att balansera energi eller inte, är det omöjligt att förneka deras skönhet och att det kan fungera som vackra påminnelser om att vårda sig själv och sitt välmående.


Kristaller, placera i hemmet


Man kan även placera de olika kristallerna på olika platser i hemmet för olika anledningar. Här kommer lite tips på olika kristaller, vart de kan placeras och varför!


Sovrummet:

För att främja lugn och frid i sovrummet rekommenderas den "Blå Kalciten" - kristallen för sömn. Placera den på sängbordet, under kudden eller över bröstbenet för att förbättra sömnkvaliteten och hjälpa till att slappna av på en djupare själslig nivå.


Hallen:

Hallen är det första rummet vi möts av när vi kommer hem, och därför är det extra viktigt att integrera kristaller som kan föra bort negativ energi och skapa en positiv atmosfär. “Svart Turmalin” är en utmärkt kristall att placera nära ytterdörren, då den fungerar som ett skydd mot negativ energi och främjar positivitet i hemmet.


Vardagsrummet:

Vardagsrummet är en plats där vi spenderar tid med vänner och familj, fylld med kärlek och positiva vibbar. För att förstärka denna atmosfär är “Rosenkvarts” - kärlekens kristall, ett underbart val att placera i vardagsrummet för en extra dos av kärlek och harmoni.


Kontoret:

För att få en kreativitets boost på kontoret är “Karneolen” en utmärkt kristall att ha nära. Den främjar ny inspiration, genererar nya idéer och öppnar upp sinnet för kreativa lösningar på olika utmaningar. En annan kristall som kan vara bra att ha i arbetsrummet är "pyriten". Det är en kristall som hjälper dig att ha en lugn och närvarande inställning till pengar så att du sedan kan skapa en bra ekonomi för dig själv.


Alla kristaller är unika i sitt utseende och vi alla kan nog hålla med om att de är vackra. Även om du bara tycker att kristaller är fina att titta på, funkar de utmärkt att använda som dekoration i hemmet eller varför inte i smyckesform? Det är helt upp till dig vad du vill göra med dina kristaller! 


Är du intresserad av att fördjupa din förståelse för energier och öka ditt välbefinnande? På Lyckoreceptet skapar vi en atmosfär för inre balans genom våra KAP- och yogaklasser, samt Reiki-behandlingar. Här ges du möjlighet att slappna av och aktivera din inre energi. Utforska vårt utbud och låt oss guida dig mot en ökad känsla av harmoni och välmående.26 visningar0 kommentarer

Commenti


bottom of page