top of page

Våra Bästa Self Care Tips

Nyckeln till Hälsa och Lycka – Upptäck varför det är värt din tid att ta hand om dig själv

Self Care handlar om att prioritera din egen hälsa och välmående. Detta innebär att lyssna på dig själv, känna dina behov och göra det som känns bäst för dig. ✨Här är några tips som kanske passar dig:


Daglig meditation:

Börja dagen med en kort meditation för att lugna sinnet och fokusera på din inre frid. Detta kan hjälpa dig att hantera stress och öka din mentala klarhet.


Tid för reflektion:

Ta dig tid varje dag för att reflektera över dina känslor och tankar. Detta kan hjälpa dig att förstå dig själv bättre och hantera stress.


Skapa en lugn miljö:

Skapa en fridfull och harmonisk miljö hemma och på jobbet. Använd ljus, färger och dekorationer som främjar avslappning.


Sömnrutin:

Se till att du får tillräckligt med sömn varje natt. Följ en sund sömnrutin och skapa en lugn, sval och mörk sovmiljö.


Ta tid för dig själv:

Unna dig tid för att göra saker du älskar och som ger dig glädje. Det kan vara att läsa, måla, lyssna på musik eller någon annan hobby du gillar. Eller bara ta ett varmt bad, men även att bara koppla av och göra ingenting.


Träning:

Utöva regelbunden fysisk aktivitet för att stärka din kropp och förbättra din fysiska hälsa. Det kan vara allt från styrketräning till konditionsträning eller någon annan form av träning du gillar. (Tänk på att under stressade perioder eller utmattning är det bättre att välja bort konditionsträning och istället välja styrketräning, lugn yoga eller en promenad.)


Målsättning och planering:

Sätt realistiska mål för dig själv och skapa en plan för att uppnå dem. Det kan hjälpa dig att känna dig motiverad och riktad mot ditt mål.


Anhöriga och gemenskap:

När du behöver stöd och samhörighet, sök kontakt med vänner och familj eller engagera dig i aktiviteter som främjar socialt stöd och samhörighet. Dela dina erfarenheter och stöd varandra i att behålla en hälsosam livsstil.


Samtidigt som vi uppmanar dig att ta del av tipsen ska du inte stressa upp dig för att få in det i din vardag. Se det som en inbjudan till reflektion kring din dag. Gör det i din takt och använd det som passar din vardag bäst. Detta är bara tips och det passar inte för alla.

Vi har även ett stresstest från ett tidigare inlägg som du kan göra för att se dina stressnivåer. Genom att få en uppfattning kring din livssituation i relation till stressorer har du möjlighet att påbörja en hållbar förändring.


 

Kom och ta hand om dig själv med oss!

Bli medlem hos oss och upplev en unik plats där du kan stärka både din kropp och själ. Vårda din fysiska hälsa och inre frid samtidigt som vår gemenskap skapar en stöttande och inspirerande miljö. Dessutom kan du njuta av vår lugna atmosfär för att koppla av och återhämta dig. Var med oss för att investera i dig själv.


78 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page