top of page

Massage för mental hälsa: Kopplingen mellan kropp och sinne

I dagens samhälle har psykisk ohälsa vuxit och blivit en del av mångas vardag. Det är inte bara våra kroppar som påverkas negativt av den stressiga moderna livsstilen som vi lever i idag, utan även våra sinnen påverkas. Massage kan hjälpa genom att erbjuda olika typer av behandlingar som tar hand om både kropp och själ. Genom att påverka kroppens fysiska system, såsom att minska spänningar i musklerna och ge en känsla av lugn, kan massage bidra till att förbättra både fysisk och mental hälsa.

Person som ligger på mage och får massage

När vi får massage, frisätts flera kemiska ämnen i kroppen som påverkar både vårt humör och vår mentala hälsa på ett positivt sätt. Vid olika massagebehandlingar ökar bland annat endorfiner, kroppens naturliga smärtstillare, och serotonin, en signalsubstans som bidrar till känslor av befinnande och lycka. Samtidigt minskar nivåerna av stresshormonet kortisol när vi får massage, vilket kan leda till minskad ångest samt depression.


Massage främjar även djup avslappning och mindfulness, som är två viktiga komponenter för att hantera både stress och ångest som idag är väldigt vanligt. Under en massagebehandling fokuserar man mycket på nuet och jobbar på att släppa tankar på framtida bekymmer eller tidigare problem. Denna typ av mindfulness kan hjälpa till att bryta cykeln av negativa tankemönster som ofta är kopplade till ångest och depression.


Något som också är vanligt förekommande bland personer som lider av mental ohälsa är sömnproblem. Här kan massage spela en betydande roll i att förbättra sömnkvaliteten genom att främja avslappning och minska spänningar i kroppen. En god nattsömn leder till förbättrat humör, ökad koncentration och minskar irritationskänslor.


Massage är mer än bara fysisk behandling. Det är en kraftfull metod för att förbättra mental hälsa genom att främja avslappning, minska stresshormoner och öka produktionen av lyckohormoner.


 

Hos oss på Lyckoreceptet erbjuder vi flera olika typer av massagebehandlingar som kan förbättra din mentala hälsa. Från lugn och avslappnande klassisk massage, som hjälper till att minska stress och spänningar, till mer djupgående bindvävsmassage, som arbetar på att lindra kronisk smärta och förbättra muskelåterhämtning. Oavsett om du vill slappna av och få en stunds avkoppling eller arbeta på specifika problemområden med en intensivare behandling, så har vi något som passar just dig!

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page