top of page

6 föredelar med massage!

Uppdaterat: 28 feb.

Att gå på massage någon gång ibland för avkoppling är något många gör. Men visste du att det finns flertalet föredelar med att regelbundet unna sin kropp massage?


Bilden visar en person som får massage

Timmar framför datorskärmen och långa arbetsdagar kan lätt leda till spänningar i nacke, axlar och rygg. Denna ständiga påfrestning kan resultera i en känsla av stelhet och fysisk obalans. Likaså kan regelbunden träning, trots dess hälsofördelar, ibland lämna oss känsliga och stela. Muskelspänningar och ömhet kan vara ett resultat av ansträngande träning, och utan återhämtning kan dessa fysiska påfrestningar kvarstå och påverka vårt välbefinnande.

För kontorsarbetare kan massage vara en välbehövlig paus från skrivbordet, medan för de som tränar regelbundet kan det vara en effektiv metod för att underlätta återhämtningen och förebygga skador.


Här nedan har vi listat 6 olika fördelar med regelbunden massage:  • Lindring av muskelsmärta: Forskning har visat att massage kan minska muskelspänningar och förbättra cirkulationen, vilket resulterar i lindring av muskelsmärta och ökad rörlighet.

  • Förbättrad cirkulation: Studier har funnit att massage ökar blodcirkulationen i kroppen, vilket kan förbättra syre- och näringsflödet till vävnader och organ.

  • Stärkt immunförsvar: Man har sett att massage kan öka produktionen av vita blodkroppar och förbättra lymfcirkulationen, vilket kan stärka immunförsvaret och öka kroppens förmåga att bekämpa sjukdomar.

  • Ökad mental klarhet: Forskning har visat att massage kan minska mental trötthet och öka fokus och klarhet genom att främja avkoppling och minska mentala spänningar.

  • Stressreducerande: Studier har visat att massage minskar nivåerna av stresshormoner som kortisol och ökar produktionen av serotonin och dopamin, vilket leder till en känsla av avslappning och välbefinnande.

  • Förbättrad sömnkvalitet: Studier har visat att massage kan minska nivåerna av stresshormoner och främja avkoppling, vilket kan resultera i bättre sömnkvalitet och ökad total sömntid. 

Unna dig själv en massage hos oss!

På lyckoreceptet erbjuder vi flertal olika massage-behandlingar. Såsom svensk klassisk massage, gravidmassage, holistisk massage och deep tissue massage. Vill du veta mer?13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page